• Смъкнаха номерата на нелегално такси
  • A+ A-
  • По време на специализирана полицейска операция за установяване и пресичане на нерегламентиран обществен и международен превоз на пътници, е установен водач, който извършва такъв превоз с микробус „Мерцедес“ с търговищка регистрация.

    Aвтомобилът не е включен в списъка на онези, които притежават лиценз за обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България. Проверката е извършена на първокласен път София-Варна, в близост до изхода от  Търговище в посока Омуртаг. На водача е съставен акт за установяване на административно наказание по Закона за автомобилните превози от служители на областен отдел „Автомобилна администрация“-Търговище.

    Наложена е принудителна административна мярка спрямо пътното превозно средство – спиране от движение за срок от 6 месеца, по споменатия закон и наредба към него. В хода на операцията, в която са участвали служители на областната дирекция, на РУ-Търговище, на областен отдел „Автомобилна администрация“ и на Комисията за защита на потребителите, са проверени 32 автомобила и 86 лица.

  • Facebook коментари