• Газ изтече на гарата в Славяново
 • A+ A-
 • Днес в 7,20 ч в оперативния дежурен център на РДПБЗН-Търговище е получен сигнал на тел. 112 за възникнал теч на газпропан бутан от цистерна наспряла за редовна проверка на гара Славяново, община Попово,товарна влакова композиция, която е пътувала в посока София.

  Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на РСПБЗН-Попово. Движението на МПС в  участъка от с. Медовина до с. Славяново е било временно преустановено и се е регулирало от служители на РУ-Попово.Незабавно са билиевакуирани работещи на жп гара Славяново или намиращи се там граждани, както и живеещите в къщите в близост.

  Благодарение на бързите и компетентни професионални действия на служителите на пожарната изтичането на газе преустановено. По първоначални данни то е причинено от техническа неизправноств една от цистерните.

  Няма пострадали хора. Направените от пристигнал на място екип на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника за химическа защита замервания на въздуха сочат, че в него няма завишени нива на пропан бутан и няма опасност за гражданите.

  Движението на МПС в споменатия участък, както и на изчакващите заради инцидента на съседни гари влакове, вече е възстановено.

 • Facebook коментари