• Бракониери нападнаха доброволци
  • A+ A-
  • Доброволци от Централната рибно-опазваща организация /ЦРОО/ са били нападнати от бракониери на язовир "Ястребино" край Антоново. Екипът е реагирал на сигнал за поставяне на мрежи с лодка във водите на водоема, съобщи за БТА ръководителят на доброволците клон Ястребино Шенол Хасанов.

    Инцидентът е станал снощи между 22 часа и полунощ. Двамата бракониери са засечени на място в момент на прибиране на такъмите. Доброволците препречват пътя на автомобила им и се стига до саморазправа. Бързата намеса на екипи на Районното управление на полицията в Омуртаг и на служители на ИАРА предотвратява разрастването на скандала.

    "Бракониерите бяха избрали труднодостъпно място, а с нападението показаха, че наглостта им преминава всякакви граници", каза Хасанов, който днес е на преглед при съдебен лекар в Търговище.

    Бракониерите са от Шуменско, познати са на служителите на ИАРА. Дали са обяснение в полицията, съставени са им актове за извършеното нарушение от служители на ИАРА. Мрежите - 320 метра, са иззети от органите на реда. В тях е нямало уловена риба, заради своевременния сигнал и намесата на доброволците на ЦРОО./Информацията е на БТА

  • Facebook коментари