• Награди от национален конкурс за танцьорите на Шарено герданче
  • A+ A-
  • Танцьорите на ДФА "Шарено герданче", с ръководител Анжела Георгиева, се завърнаха с отличия от Национален фолклорен конкурс „Насред мегдана в Арбанаси”. Това бе осмо издание на фолклорния форум, в него се включиха над 1 500 изпълнители във всички възрастови групи.
    Съставът бе отличен с първо място за младежи до 18г. и с награда за институция с най-много формации.

    Анжела Георгиева: "ДФА "Шарено герданче" участва с танца "Беленка" и с двете големи постановки на децата и юношите "Игри на мегдана" и "Пъстри усуканици". Танцуваха абсолютно всички възрастови групи - 75 деца и младежи от подготвителна до младежка формация на състава.  За подготвителната група това беше първо участие на  конкурс и то на такъв голям форум. Всички се представиха като професионалисти. Никой не им помагаше, всеки знаеше откъде да влезе и да излезе от сцената.

    Направихме много добро впечатление на гости и жури. Самите танцови постановки бяха харесани много от журито. Поинтересуваха се кой и как ги е правил. Според Никола Колев - хореограф, режисьор и педагог, представител на журито, с детската постановка сме разказали една красива приказка за малки и големи. Беше много хубаво и зареждащо преживяване за всички. Вече се подготвяме за годишната продукция, която ще представим през този месец и за фестивала в Черна гора, който ни предстои."

  • Facebook коментари