• Без малко вълшебството да катастрофира
 • A+ A-
 • Преди няколко дни едно празнично шествие без малко да катастрофира в един международен фестивал в центъра на Търговище. Потокът хора заклокочи от извора пред общината и тръгна устремено към изложбените зали. Това беше шествието за откриването на панаира. То на косъм заобиколи децата пред театъра, които гледаха спектакъл. Представлението беше за откриването на Международния фестивал със спектакли за деца „Вълшебната завеса”.

  Ще спестя около хиляда и петстотин думи за това, че в шествието участваха първенците, вторенците, че и третинците на града. Тутак си пропускам и осемстотин шестдесет и четири думи за това, че манифестацията можеше да мине по друг маршрут и, така да се каже, да не се набива толкова в другото събитие. Ще пропусна и около двеста думи за това, че от местната власт никой не се яви да открие Международния фестивал. Поне не навреме. Дипломатично ще отбележа, че това, според мен, е организационен пропуск.

  Понеже не разбрахте какво е станало, защото пропуснах две хиляди петстотин шестдесет и четири думи минавам направо към извода. А изводът е, че вълшебствата в Търговище остават само за децата. Не знам какво остава за другите. Ще ми се да е същото. 

  Но основното… Основното в Търговище в тези дни, драги дами и господа, родители, учители, баби, дядовци, лели, стринки, чичовци, сваковци, вуйчовци и вуйни, е там където е Вълшебната завеса. Друго вълшебство няма. Пак добре, че вълшебството не катастрофира. Казвам „Мерси и благодаря” на всички замесени то да се случва.

  Приятен ден.
  Ваш Иван.   

 • Facebook коментари
 • Най-четени

  Най-коментирани