• Политически скандал на празника в Търговище
 • A+ A-
 • Политически скандал в празничния 14 май си спретнаха областното ръководство на БСП и ръководството на община Търговище. Повод стана разпространена от червените декларация, в която изразяват възмущението си от това, че поздравителният адрес на президента Румен Радев не е изчетен пред гражданите в центъра на града. Ето какво казват от БСП:

  Областното и общинско ръководства на БСП – Търговище, групата общински съветници от БСП изказваме недоволството си от факта, че официално изпратения от президента на Република България – Румен Радев поздравителен адрес до гражданите на нашата община по повод Деня на Търговище не бе обявен при ритуала за издигане знамената, състоял се в 9:30ч. на 14 май. 2018 г.

  Президентът на България не представлява отделна политическа партия. Той е държавен глава и символизира единството на нацията.

  Възмутително е, че поздравителният адрес от президента беше скрит от гражданите и прочетен само на тържественото заседание на Общински съвет Търговище.

  Някои медии публикуваха декларацията, а реакцията на общинската администрация беше светкавична. Ето какво казват от екипа на кмета:

  По повод декларация на Областното и Общински ръководства на БСП - Търговище, публикувана в местен новинарски сайт, в която се изразява „недоволство” и „възмущение”, че поздравителният адрес на президента на Република България г-н Румен Радев е „скрит от гражданите” и прочетен само на тържественото заседание на Общинския съвет, Община Търговище заявява:

  Уважаеми членове на ръководството на БСП, грозно и недопустимо е опорочаването на празника на Търговище с политически манипулации, създаването на измислен скандал, с който вероятно целите да подмените дневния ред на празничния ден, обновяването на града и общината.

  Политическата култура изисква първо да се установи истината, а разпространяването на лъжи и манипулации показват стил, какъвто ние, в ръководството на Община Търговище, не приемаме и не използваме.

  Поздравителният адрес на президента е получен в Община Търговище днес, 14 май, в 10,30 часа с редовната дневна поща и незабавно е внесен на тържественото заседание на Общинския съвет, където беше прочетен.

  Не бихме могли да запознаем гражданите на Търговище с поздравлението на г-н Радев по време на тържествения ритуал, който се проведе в 9,30 часа на площад „Свобода”, тъй като е нямало как да знаем, че има такъв адрес.

  Изказваме дълбоко огорчение от действията на партийни членове, които създават измислен скандал. Няма да влизаме в коментари кой и защото го инспирира.

  Ръководството на Община Търговище вече трета година налага стил на диалогичност и взаимно зачитане на всички мнения и гледни точки. Не допускаме политиканстване, а работим в интерес на  всички граждани, което е видимо дори от предубеденото политическо око и вероятно дразни някого.

  Ние ще продължим да работим по начина и със стила, които считаме за верни и нормални.
  Извиняваме се на всички граждани за опита за опорочаване на празника на Търговище и замесването на президента г-н Румен Радев, на когото благодарим за поздравленията от името на всички граждани. Убедени сме, че политическите манипулации няма да попречат на празничното настроение и обновление на Търговище.    

 • Facebook коментари