• Търговище за пръв път е домакин на национална олимпиада
  • A+ A-
  • Над 160 ученици от 24 области на страната ще премерят способности в 16-та Национална олимпиада по Информационни технологии, която ще се проведе за първи път в Търговище. Организатори са Министерството на образованието и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Регионално управление на образованието – Търговище.

    Същинската  надпревара ще започне в събота от 9.00 ч., когато ученици от 5. до 12. клас ще се явят на тест, а по-късно през деня ще защитят свои проекти. Учениците  в първата състезателна група от 5. до 8. клас ще трябва успешно да представят разработените от тях уеб сайт и мултимедия, а във втората състезателна група от 9. до 12. клас – мултимедийни приложения, интернет приложения и приложни програми. Състезанието ще се проведе във Второ СУ „Проф. Н. Маринов” – Търговище. 

    По програма в неделя в Драматичния театър оценителната комисия ще направи коментар на често срещани грешки в тестовете, след което от 11.00 ч. ще се проведе официалното награждаване на участниците в олимпиадата.

  • Facebook коментари