• 20 ученици разказват за Търговище днЕС
  • A+ A-
  • Общо 20 ученици се включиха в конкурса за фоторазказ на Общината „Търговище днЕС“. 14 от тях са от V до VIII клас, а 6-ма са от IX до XII клас. Всички, заявили желание, са допуснати до участие в конкурса.

    На 13 април, петък, на сайта на местната администрация стартира и публично допитване за определяне на победителите. Гласуването в анкетата ще се осъществи в срок до 7 май. Събралите най-голям брой гласове ще бъдат класирани от 1 до 3 място във всяка от двете възрастови групи. Резултатите ще бъдат официално обявени на 11 май, петък.

    Награждаването ще се състои в Деня на Търговище – 14 май, когато е и откриването на 241-и пролетен панаир „Изложение“ Търговище. Класиралите се на първо място в двете възрастови групи ще спечелят компактни дигитални фотоапарати. За заелите второ място са предвидени дигитални фоторамки, а за трето – карти памет за фотоапарат. Всички отличени ще получат и книга за фотографията. Община Търговище обяви конкурса на 11 януари във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз.

    Целта бе да се приобщи младото поколение към живота на града и да се подкрепят ученическото творчество и креативност. Според регламента на конкурса, желаещите да участват, трябваше да изпратят до 10 авторски снимки, като представят различни аспекти на местните традиции, бит, култура, начин на живот в контекста на европейските ценности и символи.

  • Facebook коментари