• Милен Манев започна новия сезон с три старта
 • A+ A-
 • Състезателят по спидуей Милен Манев започна новия сезон с участие в три състезания. Той кара последователно в първите кръгове на отворените шампионати на Словения, Унгария и Словакия, където направи добро класиране от гледна точка на липсваща база за подготовка.

  Близо шест месеца след последното каране Манев застана на старта в словенския град Кръшко. Там го навести малшансът, който му донесе повреда в карбуратора и му отреди едва деветото място.

  Няколко дни по-късно започна и унгарския шампионат. Там кара прилично и завърши десети в крайното класиране, което му дава право на участие във втория кръг.

  Още на същия ден Милен Манев отпътува за Жарновице (Словакия) и с пристигането си стъпи на пистата. Оказа се, че трасето има своите особености, които изискват специфични настройки на мотора. Манев не успя да се справи с тях и в първите серии завърши доста след останалите участници. След това получи помощ от полски специалист, което го върна в състезанието. В следващите серии българинът постигна две втори и едно първо място, но те се оказаха недостатъчни за по-предно класиране. Манев приключи състезанието на 16 позиция в конкуренция от 26 мотористи.

  „Направих три тренировки и се прибрах” – каза самокритично състезателят след завръщането си – „Все пак имам увереност, че в следващите състезания ще успея да направя по-добри представяния” – допълни носителят на Купата на Централна Европа.

  През тази година Милен остана единствения българин, който кара в международни шампионати по спидуей след отказването на Христо Христов от Шумен. 

 • Facebook коментари