• Доброволци от Клуб на НСО участваха в международен обмен
  • A+ A-
  • Доброволците от търговищкия клуб на нестопанските организации взеха участие в международен младежки обмен на тема „Екология“. Той се състоя в град Ескишехир, Турция миналата седмица.

    Освен българската група взеха участие младежки от Турция, Италия и Румъния. Проектът е част от програма "Еразмус" +, която дава възможност на млади хора от цяла Европа да се срещат, обменят и придобиват знания и умения. Целта на проекта е младите хора да развият качества като: междуличностни и социални компетенции, способност да си сътрудничат с хора от друг произход и култури, увереност да изразят мнението си и начини да реализират идеите си. Част от дейностите бяха свързани с изработване на видео, в което младежите апелират за опазване на околната среда и посещения на различни обекти за био продукция.

    „Радваме се, че Клубът на НСО беше припознат като партньор на международно ниво и се надяваме да разширяваме връзките и участията си, като даваме възможност на младежите и членовете ни да се развиват” – споделиха от неправителствената организация.

    Те разказаха още, че всяка от страните, участвали в проекта е имала своя вечер, в която представяла традициите и бита си. Нашите представители получили висока оценка от организаторите.

  • Facebook коментари