• Свлачище ограничава движението по пътя за търговищко село
 • A+ A-
 • Свлачище ограничава движението по пътя за търговищкото село Александрово. Земните маси са се активизирали от преовлажняване, отцепен е целият скат до ръба на асфалта, каза пред репортер на БТА директорът на Областното пътно управление в Търговище Марчо Марчев.

  За осигуряване на проходимостта и обезопасяване на участъка пътят е стеснен със знаци. Вчера до АПИ е изпратено искане за разрешение за ремонт на 15-20-метровия участък и до началото на следващата седмица се очаква становище.

  Марчев коментира, че за да се нормализира движението там, необходимо е да се предприеме изграждането на т. нар. пилонна система - да се сондира и да се положат пилони, които да "подпрат" пътя. За ремонтната дейност, която би продължила няколко месеца, ще са необходими между 300 000 и 400 000 лева.

  За окончателното овладяване на свлачището и обезопасяването на пътя, който свързва областния център с няколко населени места, по думите на Марчо Марчев, трябва специалисти от Института по пътищата и мостовете да посетят мястото и да излязат със становище.
  Поради обилното снеготопене срутени скални маси е имало и в района на прохода "Боаза" по главния път София-Варна, както и в участък на границата между област Търговище и област Велико Търново. / Информацията е на БТА

 • Facebook коментари