• Търговищки деца ще участват в галаконцерта на БНР
  • A+ A-
  • Ивайла Петрова и хорът на ДФА „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, ще участват в галаконцерта на победителите от конкурса на Българско национално радио „Млади фолклорни таланти”.

    Концертът ще се състои в Студио 1 на БНР и ще се излъчва на живо в неделя, 4 март, от 14.00 до 16.00 ч. по БНР и по интернет радио и телевизия Бинар.

    В концерта ще участват изтъкнати български детски хорове и солови изпълнители – вокални изпълнители и инструменталисти. Ивайла Петрова от ДФА "Шарено Герданче", е лауреат на предаването "Млади фолклорни таланти" за месец октомври. За нея са гласували слушателите. Заедно с нея ще пеят и големите момичета от "Шарено герданче", които я подкрепят в соловото й изпълнение.

    Освен че ще пее с Йвайла, хорът на „Шарено герданче” ще има още едно изпълнение. Певиците са поканени от предаването да изпълнят "Пъстри усуканици" - фрагменти от най-новата постановка на състава. Те участват в галаконцерта на „Млади фолклорни таланти” за поредна година.

  • Facebook коментари