• 16-годишен измамник e под Надзор на родителя
 • A+ A-
 • Съдът наложи мярка за неотклонение "Надзор на родителя" на 16-годишното момче, което беше задържано като част от измама на възрастна жена със 76 000 лева.

  Ученикът от Търговище Никола Р., и 21-годишният Йордан П. и 22-годишният Силвестър П. от великотърновското село Камен бяха задържани в края на януари като извършители на телефонната измама.

  Търговищкият окръжен съд обаче реши да освободи от ареста непълнолетния младеж, като му наложи възпитателната мярка. Пред разследващите Никола твърдял, че е бил заплашен да участва в измамата, но няма потвърждение на тази версия.

  21-годишният Йордан П. пък излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева.

  Магистратите оставиха в сила мярката за неотклонение „Задържане под стража“ само на Силвестър.

  Разследващите са установили, че той се обадил по телефона на нарочената за жертва жена от Търговище и се представил за служител на криминална полиция. Убедил я да съдейства да бъдат задържани опасни телефонни измамници. По-късно в ролята на измамник се обадил Йордан. Той затвърдил заблуждението, в което била въведена 66-годишната жена, че наистина съдейства на полицията.

  Тя изтеглила наличните си 76 000 лева от банка и по указанията на мнимия полицай оставила пакета с парите в храсти.

  Действията й обаче били наблюдавани от истински полицейски служители. Те засекли 16-годишния Никола, който дошъл да прибере парите и след преследване го задържали. 

 • Facebook коментари