• Мощният сблъсък край Камбурово разцепил линейката на две (СНИМКИ)
 • A+ A-
 • Мъж на 62 години е загинал при катастрофа станала тази вечер на прав пътен участък край омуртагското село Камбурово. От полицията уточниха, че сигнал за инцидента е подаден в 3:45 и на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна помощ.

  Катастрофата е станала между ведомствена линейка на Шишеджам и автобус на Юнион Ивкони. Водачът на специализирания автомобил изгубил контрол върху управлението и навлязъл в лентата за насрещно движение. Шофьорът на автобуса опитал да го предупреди със светлинни и звукови сигнали, но нямало ефект. Отбил възможно най-вляво и дори стъпил в банкета, в опит да избегне удара. Според очевидци водачът на автобуса дори успял да каже на пътниците да се приготвят за сблъсък. Той бил толкова мощен, че част от линейката  останала залепена за автобуса.

  Загиналият мъж се прибирал от София, където откарал пострадал при трудова злополука в стъкларския завод. Запознати споделиха, че 62-годишният мъж работи в Шишеджам от два месеца и това бил трети курс до столицата, където откарвал ранен при инцидент в заводите.

  В автобуса пътували 22 пътници и няма данни за пострадали сред тях. Водачът е с прорезни рани и парченца стъкло в очите, които ще бъдат премахнати в специализирано заведение във Варна. 

  Полицаите продължават разследването и установяват конкретните причини за инцидента. 

 • Обвързани публикации
 • Facebook коментари