• Театърът започва годината със спектакъл по Димитър Димов
  • A+ A-
  • Спектакълът "Поручик Бенц" ще е първото за новата година представление за ценителите на театралното изкуство в Търговище. Екипът на Драматичния театър е подготвил за 2018 година пъстър афиш с различни по жанр спектакли, информират от културната институция.

    Първият за новата година гостуващ спектакъл "Поручик Бенц" по Димитър Димов, представен от Театрално-музикалния център в Разград, ще се играе на 25 януари.

    С "Поручик Бенц" в родната ни литература се появява образът на "фаталната" жена. Елена Петрашева е парадоксално съчетание, между невинност и порок, надарена е със завидни личностни качества, гарнирани с морална деградация. Поручик Бенц е нейната жертва и палач, когато любовните страсти се превръщат в отчаяние, водещо до ожесточеност; в мрачно задоволство да уязви, измъчи и накаже любимата жена, повдигат завесата за почитателите на Мелпомена домакините от Драматичния театър в Търговище.

    В ролите ще се превъплътят актьорите Йоана Буковска, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев. Билети за спектакъла ще се продават на касите на институцията от 15 януари. 

  • Facebook коментари