• Доброволци гасиха пожар в училище
  • A+ A-
  • С демонстрация за гасене на запалени петролни продукти в Търговище отбелязаха Деня на доброволеца. Занятието се проведе в двора на I СУ „Св. Седмочисленици“ в града.

    В него участници в доброволното формирование към община Търговище показаха знанията си и демонстрираха уменията си в погасяването на пожари под наблюдението на екип служители на РСПБЗН-Търговище, където доброволците са получили своята първоначална подготовка. Действията им бяха наблюдавани с нескрит интерес от около 200 възпитаници на учебното заведение и техни преподаватели.

    Участниците в демонстрацията разказаха накратко на децата за мисията на доброволчеството и предварително им разясниха как трябва да се използва пожарогасителят. Впоследствие доброволците показаха на практика как трябва да се подходи към огнището на пожара и каква техника да се използва за правилно насочване струята на пожарогасителя.

    Благодарение на адекватните им действия импровизираният пожар бе успешно ликвидиран, а създадената димна завеса около „мястото на инцидента“ създаваше усещането за реалност на ставащото. На учениците бе дадена възможност и сами да изпробват възможностите на праховия пожарогасител, а желаещите да сторят това бяха не един и двама. 

  • Facebook коментари