• Четири награди за Търговище от международен конкурс
 • A+ A-
 • Днес в Националния дворец на децата в град София се проведе тържествена церемония за награждаване на победителите от националния етап на международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата".

  Съорганизатори на конкурса са ГДПБЗН–МВР, Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата. Конкурсът,който бе посветен на Международния ден на доброволеца – 5-и декември, се провежда с подкрепата на Секретариата на частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа – EUR-OPA.Във всяка от категориите отличията бяха присъдени в три възрастови групи.

  Сред 35-те наградени във финалния етап деца 4 са от област Търговище. Ето кои са те:

  1. Жанет Ганева/13 г./ – с поощрителна награда в I категория – „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищното образование“;II-ра възрастова група – от 11 до 13 години; възпитаничка наIСУ „Свети Седмочисленици“ град Търговище с ръководител Силвия Малинова.

  2. Габриела Руменова/15 г./ – с поощрителна награда в Iкатегория– „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищното образование“; III-тa възрастова група – от 14 до 18 години; миналата учебна година е била ученичка  на IV ОУ „Иван Вазов“, град Търговище с ръководител Емил Димитров;понастоящем еученичка в ПГИИ „Джон Атанасов“- град Търговище.

  3. Ивайла Петрова/13 г./ – трето място във IIкатегория – „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“ , II възрастова група – от 11 до 13 години; от Школа по изобразително изкуство „Арт Попово“- град Попово, с ръководител Искра Хаджииванова.

  4. Айше Назиф/12 г./ - второ място в IIIкатегория – „Деца и ученици от училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“ ,II-рa възрастова група – от 11 до 13 години; възпитаничка на ПУИ „Д-р Петър Берон“-град Търговище с ръководител Иван Иванов.

  Победителите в тазгодишното издание на конкурса са излъчени от жури под председателството на Страхил Ненов от Националната художествена академия. Гости на тържеството  в Националния детски комплекс бяха зам. министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на ДАБ Лиляна Станкова – Пройчева, гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, старши комисар Асен Игнатов, зам. директор на ГДПБЗН, старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР, служители на ГДПБЗН иРДПБЗН, педагози, директори на училища, участници и родители.

  Грамоти и предметни награди, осигурени от ГДПБЗН, младите творци от област Търговище получиха от  зам. министрите Ст. Балабанов и Т. Михайлова. От наградените деца от областта ни Айше Назиф не успя да присъства на церемонията в София, но наградата своевременно ще й бъде връчена от ръководството на РДПНЗН-Търговище.

  След награждаване на победителите в Националния дворец на децата беше открита изложба с отличените рисунки от конкурса. Тържествената церемония бе придружена от празничен концерт, изнесен от възпитаници на художествените групи от Националния дворец на децата.

 • Facebook коментари