• Удължават ремонтите с пет месеца
  • A+ A-
  • Общината в Търговище внесе искане до управляващия орган на ОП „Региони в растеж” да удължи срока за проекта, с който се ремонтират улиците в града. Според чиновниците в местната администрация целта е да се осигури качествена работа на строителството, нормално придвижване на гражданите в зоните за обновяване, както и подготовка на отчетната документация. Затова се иска удължаването на срока с 5 месеца.

    Ремонтират се участъци от републиканската пътна инфраструктура (бул.”Ал. Стамболийски”, „Митрополит Андрей”, ул.”Паисий” и част от „Кюстенджа”), изграждането на кръговото и на т.нар. „пробив Катрафилов”, наложиха временни ограничения и организация на движението в условията на строителство.

    „По-голямата част от дейностите на обектите стартираха  през есенния сезон, когато финализираха обществените поръчки, а за други бяха осигурени средства от републиканския бюджет. Тези фактори са независещи от Община Търговище. Не могат да бъдат предвидени, избегнати или коригирани” – информират от администрацията. От там допълниха, че за да не се блокира придвижването в града, се наложи изтегляне на строителните работи на останалите обекти от градската среда. Това са бул. „Сюрен” (от кръстовището с ”Тр. Китанчев”, паркингите пред болницата, тротоарите и зелените площи по протежение на „Сюрен” до търговския комплекс) и „Трети март” (от училището за деца с увреден слух до околовръстното шосе). На тези два обекта в момента се извършват подготвителни мероприятия. Друг обект е ул. „Гладстон.

    От ръководството на общината се извиняват на гражданите за причинените неудобства във връзка с мащабното строителство и обновяване на уличната, спортната и образователната инфраструктура, които започнаха едновременно в изпълнение и на управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров.

  • Facebook коментари