• Полицаи глобяват на улиците в ремонт
 • A+ A-
 • Полицейски патрули започнаха контрол на пътните отсечки в Търговище, които се ремонтират. Дежурствата са на бул. „Митрополит Андрей” близо до строежа на новото кръгово кръстовище. Униформените налагат санкции за   нарушения на забраната за навлизане в строителния обект, защото се затруднява работата и има предпоставки за инциденти.

  Само за 40 минути в понеделник глобиха 17 нарушители. При няколко инцидентни акции са документирани близо 100 престъпвания на забраната да се влиза в кръговото или отсечките, които водят до него. Служителите на Районното управление са съставили 30 акта от по 30 лв. Издадени са и фишове на водачи, които не спазват ограниченията.

  Патрулите ще дават почасови дежурства по искане за съдействие от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров. Очакванията са строителството да приключи до края на ноември, но работата е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините.

  В момента продължават ускорените ремонтни дейности и на ул. ”Паисий”, която също е част от републиканската пътна мрежа. Тя се прави по т.нар. технология „студено рециклиране” и изисква повишено внимание от страна на шофьорите, за да се извърши рехабилитацията качествено и в срок.

  Ръководството на Община Търговище отново апелира гражданите да проявят повече търпение, докато приключи работата. Средствата за ремонта на близо 3-километровата отсечка са от Държавния бюджет. Д-р Димитров внесе мотивирано искане за финансиране за пътната инфраструктура, която не е ремонтирана повече от 15 години.

 • Facebook коментари