• Българският посланик в Чехия устрои прием на търговищки хористи
  • A+ A-
  • Лъчезар Петков, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Прага, устрои тържествен прием на търговищкия хор Златна Лира. Събитието се състоя в тържествената зала на посолството в центъра на чешката столица. Присъства и първият помощник на посланика Таня Ангелова. Женският хор с диригент Илиана Иванова е на турне в Будапеща и Прага, с участие в традиционни есенни фестивали.

    Посланикът разказа интересни случки от професионалния си опит в Ню Йорк, Вашингтон и Варшава, в които културният обмен и опит са направили възможни контакти и дипломация между страните. Той се убеди във високото ниво на певиците по време на изпълненията в балната зала на бившия дворец на пражка баронеса.

    Посланикът отдели повече от уговореното време на търговищките гости, което по принцип е прецедент при дипломатическите мисии „Със сигурност ще се видим пак мили дами, вие сте чудесни” - каза Негово Превъзходителство, като помоли за презентационни материали. Той разказа на диригентът за множеството възможности които Чехия предоставя за подобни видове европейско изкуство.

  • Facebook коментари