• Театърът представя Женско царство
 • A+ A-
 • Гост на сцената на Драматичния театър в Търговище е ДКТ”Иван Радоев”-Плевен  със  спектакъла ”Женско царство” от Ст. Л.Костов.

  Мъжете са загубили своята сила и са се предали на жените. Жените се настаняват в селската кръчма.

  Глашатай известява, че по решение на кметството мъжете ще лежат като лехуси. Божил и Иван се срещат край стобора и се оплакват един на друг, споделят какви плетки плетат. Черпят се с вино.

  Стоянчо, забраден като жена, се връща с менци от кладенеца и среща Райна, която му напива водата. Те се харесват и искат да се вземат. Но кметицата му е хвърлила око и иска да се ожени за него. Дори е натирила дядо Еню - мъжа си в манастир.

  Стражарки край кръчмата пеят колко хубаво би било, ако мъжете ходят с по-къси поли, та да им се виждат коленете. Кметицата се договаря с майката на Стоянчо да го вземе за мъж. Баща му не е съгласен и го скрива. Разнася се новината, че Стоянчо и Райна са избягали. Кметицата нарежда да се организира потеря.

  Заловен е дядо Еню и заедно с Божил са осъдени на смърт: единият, че се е появил без позволение от кметицата, другият, че е скрил Стоянчо. В този момент, с помощта на светиите, мъжете възвръщат мъжката си сила. Божил скъсва въжетата, с които е вързан. Ролите са разменени.

  Постановка-Ива Николова, Музикално оформление Генадий Николов, Фотография и мултимедия-Георго Енчев

  Участват: Елица Анева,Сергей Константинов,Цветелина Кирилова,Генадий Николов,Мариета Калъпова,Георги Енчев,Нина Илиева,Петьо Кръстев,Емил Николов,Николай Станев,Диана,Детелина,Адриан Филипов.

  Спектакълът ще се играе на 8 ноември от 19 часа. 

  Билетите вече са в продажба от организатори.

  За заявки  на моб. тел:0878460481

  Работно време на КАСАТА НА ТЕАТЪРА- ОТ 10.00 ДО 14.00 Ч.

 • Facebook коментари