• Мними полицаи измамиха възрастна жена
  • A+ A-
  • Възрастна жена от Попово е поредната жертва на телефонните измамници. Вчера след обяд, неизвестен извършител е въвел в заблуждение самотноживеещата 81-годишна жена под предлог да окаже съдействие на полицейски служители, осъществяващи операция по задържане на извършители на телефонни измами, й е нанесъл имотна вреда в размер на 1200 лв. и 3 златни пръстена. По случая е образувано досъдебно производство.

    За изминалото денонощие на територията, обслужвана от РУ-Попово, са регистрирани още няколко опита за телефонни измами, които не са били реализирани благодарение на адекватната реакция на гражданите, получили такива обаждания.

    От ОД МВР-Търговище отново отправят призив към хората от областта  да не предоставят пари и ценности на непознати и да имат предвид, че не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи.

    Гражданите трябва да имат предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама. При получаване на такова те не следва да се доверяват на казаното, а е необходимо да се свържат с близките си или да сигнализират на тел. 112.

  • Facebook коментари