• Общината пита гражданите как да обогати културната програма
 • A+ A-
 • Община Търговище обявява допитване сред обществеността за обогатяване на годишния план на културните събития за 2018 г. Предложенията на гражданите се приемат до 31 октомври 2017 г.  на e-mail: obshtina@targovishte.bg.

  Допитването е с цел съобразяване с обществените нагласи за разнообразяване на културния живот в община Търговище и във връзка с усилията на местната администрация за осигуряване на подкрепа сред различните целеви групи  за  формиране на културната програма и провеждане на политика на по-широка публичност и мотивиране активността  сред  общността.
  По този повод вече стартира допитването  сред  културните институции, читалища, общински съветници, училища, детски градини, неправителствени организации и други.

  Очакват се нови идеи за значими културни събития с местно, национално и международно участие, за чествания на кръгли годишнини на изявени творци и културни институции.
  Събраната информация с предложения ще бъде анализирана и обобщена от работна група от професионалисти и представители на местната общност, след което ще бъде представена на ръководството на община Търговище за преценяване и реализация, според финансовите възможности.

  Окончателното решение за обогатяване на годишния план от културни събития ще бъде популяризирано на специална пресконференция.

 • Facebook коментари