• Търговище отпразнува Международния ден на младежта
 • A+ A-
 • По повод Международен ден на младежта /12 август/, Младежки дом - Търговище организира весел празник, наречен по традиция "Слънце в очите ти".

  Деца и младежи от града и такива, които гостуват на роднини през лятото пяха, танцуваха и твориха  в ателиета по интереси. Гости бяха зам.- кметът Рая Матева, представители на общинска администрация, работещи с млади хора, родители.

  В спортното ателие по авиомоделизъм младежи научиха как да сгъват самолети от хартия за най-далечен и за най-продължителен полет. След това се проведе състезание пред сградата на културната институция.

  В работилницата по приложно изкуство всеки можеше да изработи цвете в техника „Плъсти”, използвайки специални игли, с които вълната приема най-различни форми.

  Ателието по характерни танци събра много момичета на възраст от 5 до 15 години, които имаха възможност да разучат движения върху четири произведения, характерни за различни държави и култури.

  В ателието по народни танци младежите разучаваха Дайчово хоро.

  Последваха караоке забавления, при които беше достатъчно просто да обичаш да пееш и да се забавляваш, за да си изкараш страхотно, заедно с приятели на сцената.

  Всички участници получиха подарък фланелка, торбичка или други материали с надпис 12 август - Международен ден на младежта.

 • Facebook коментари