• Двама загинаха в катастрофа
  • A+ A-
  • Тежък пътен инцидент стана вчера привечер на пътя Омуртаг – Котел, съобщават от полицията. Според справка в Областната дирекция на МВР причина за катастрофата е отнето предимство.

    Инцидентът станал около 17 часа, когато правоспособният водач А.А., на 59 год., от с. Ябланово, община Котел искал да излезе от крайпътна отбивка. По всяка вероятност не погледнал в огледалата на своето „Сузуки Вагон“ и отнел предимството на правомерно движещия „Форд Мондео“ с хасковска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач  Г.Т., на 70 год., от с. Брод, община Димитровград.

    След сблъсъка, лекият автомобил „Форд Мондео“ е продължил движението си и е се е блъснал в намираща се отляво крайпътна бетонна реклама. В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Мондео“ е приет в МБАЛ-Търговище с множество гръдни и лицеви травми, където по-късно е починал. Возила се на предна дясна седалка в същия автомобил  66-годишна жена от гр. Димитровград също е приета за лечение в МБАЛ-Търговище, където впоследствие е починала.

    На водача на лекия автомобил „Сузуки“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

  • Facebook коментари